CE-certificering, NEN-12586 en EN71Welkom op onze veiligheidspagina!

Veiligheid boven alles! Als het gaat om onze kostbare kleintjes, staat veiligheid voorop. Daarom willen we graag benadrukken dat alle producten van Kidsvibes van de hoogste kwaliteit zijn én uiteraard voldoen aan de strikte veiligheidscriteria van de NEN-norm 12586, EN71, CE markering en OEKO TEX certificering. Zo kun jij met een gerust hart onze producten shoppen én gebruiken!

⤷ De NEN – norm 12586 geeft aan waar alle artikelen voor zuigelingen en peuters – Fopspeenhouders – veiligheidseisen en beproevingsmethoden aan moeten voldoen.

⤷ De EN71 is een reeks Europese normen die betrekking hebben op de veiligheid van speelgoed. Het zijn normen die zijn ontwikkeld om ervoor te zorgen dat speelgoed veilig is voor kinderen om mee te spelen.

⤷ De ”CE markering” op een product betekent dat het product is gecontroleerd en goedgekeurd volgens de Europese wet m.b.t. gezondheid, veiligheid en milieubescherming.

Voor handgemaakte babyartikelen zoals speenkoorden, bijtringen, rammelaars en wagenspanners, geldt o.a. het volgende:

⤷ Alle onderdelen/kralen die worden gebruikt in een product dienen volledig vrij te zijn van BPA-, ftalaten-, PVC-, lood en gif

⤷ De houten onderdelen die een product bevat, moeten gemaakt zijn van onbewerkt beukenhout

⤷ Het koord dat gebruikt wordt, moet een minimale dikte hebben van 1,5mm

Voor speenkoorden gelden nog een aantal extra eisen:

⤷ Een speenkoord mag een maximale lengte hebben van 22cm, gemeten vanaf de lus exclusief de speenclip

⤷ Het koord moet een minimale dikte hebben van 2mm

⤷ De speenclip moet 3 ventilatiegaten bevatten

Alle Kidsvibes producten voldoen uiteraard aan deze criteria! 

Veiligheidsinstructies 

Elk product wordt handmatig getest en nagemeten voordat deze verzonden wordt! Ondanks dat wij alle producten met veel zorg, liefde en aandacht maken, blijft het belangrijk om de producten op de juiste manier te gebruiken. Bij elke bestelling worden daarom veiligheidsinstructies mee verzonden voor jouw bestelde producten. Lees deze instructies altijd goed door voor gebruik en geef dit door aan de mensen waar jij je kindje bij achterlaat!

Controleer onze speenkoorden, speenknuffels, bijtringen, rammelaars en wagenspanners voor ieder gebruik op breuk en beschadigingen en gebruik deze nooit zonder toezicht! Wanneer de onderdelen losser van elkaar komen te zitten dient het niet meer te worden gebruikt.

Speenkoord

Een speenkoord mag een maximale lengte van 22 cm hebben exclusief speenclip. Maak een speenkoord nooit langer en maak niks los. Maak het niet aan lange items vast. Het speenkoord moet namelijk altijd korter blijven dan de omtrek van het nekje, zodat er geen verstrengeling veroorzaakt kan worden.

Bevestig het speenkoord aan de kleding van jouw kleintje d.m.v. de clip. Bevestig de clip niet aan harde objecten, hierdoor kan de clip lam raken.

Geef het speenkoord nooit mee naar bed. Het speenkoord is geen speelgoed en dient altijd gebruikt te worden in combinatie met een speen. Gebruik het speenkoord niet als bijtring. Ondanks dat dezelfde kralen worden gebruikt, worden beide producten op een andere manier gemaakt met beide een ander doeleinde.

Reinig het speenkoord met een vochtig doekje, bijvoorbeeld een babydoekje. Wanneer de clip (te vaak) nat wordt, kan dit ten koste gaan van de stevigheid en houdbaarheid ervan.

Speenknuffel

In tegenstelling tot een speenkoord mogen onze speenknuffels wél mee naar bed. Het speenknuffeltje heeft een vulling, controleer voor gebruik, en zeker voor het slapengaan, of het speenknuffeltje geen beschadigingen heeft bij de naden om verstikkingsgevaar te voorkomen.

Reinig de speenknuffel door middel van een handwas. De speenknuffel is niet bestemd voor de wasmachine of droger.

Bijtring

Bewaar de bijtring in de koelkast voor een verkoelende werking bij doorkomende tandjes. Stop een bijtring nooit in de vriezer! Deze kan te koud worden en zo blaren en velletjes veroorzaken aan de huid en in de mond van het kindje.

Reinig de bijtring met warm water en eventueel een zachte zeep of afwasmiddel. Spoel de bijtring vervolgens grondig af onder warm water om alle zeepresten te verwijderen. Laat de bijtring aan de lucht drogen op een schone en droge plaats. Vermijd het gebruik van een doek die pluisjes kan achterlaten.

Rammelaar

De rammelaar geeft speelplezier en kan door de siliconen kralen ook gebruikt worden als bijtring. Stop de rammelaar nooit in de vriezer! Deze kan te koud worden en zo blaren en velletjes veroorzaken aan de huid en in de mond van het kindje.

Reinig de rammelaar met een vochtig doekje, bijvoorbeeld een babydoekje. De rammelaar (voornamelijk het siliconen gedeelte) kan ook eventueel worden afgespoeld onder lauw water. Laat de rammelaar aan de lucht drogen op een schone en droge plaats. Vermijd het gebruik van een doek die pluisjes kan achterlaten.

Wagenspanner

Een wagenspanner dient ter decoratie en is niet bedoeld als speelgoed. Verwijder het daarom zodra je kindje eraan gaat trekken of zodra je kindje op handen en voeten kan kruipen. Bevestig de wagenspanner aan het stof gedeelte van de kinderwagen of maxi cosi. Bevestig de clip niet aan harde objecten, hierdoor kan de clip lam raken.

Reinig de wagenspanner met een vochtig doekje, bijvoorbeeld een babydoekje. Wanneer de clip (te vaak) nat wordt, kan dit ten koste gaan van de stevigheid en houdbaarheid ervan.

BIBS speen

Gebruik de speen alleen voor het beoogde doel, vermijd het bijten en trekken aan de speen om beschadiging te voorkomen. Gebruik de juiste maat speen voor de leeftijd van je kleintje om verstikkingsgevaar te voorkomen. Controleer regelmatig jouw BIBS speen op tekenen van slijtage of beschadiging en vervang ze indien nodig. Het advies is om de spenen elke 4-6 weken te vervangen.

Steriliseer de spenen voor het eerste gebruik en maak ze dagelijks schoon met warm water en eventueel een milde zeep. Spoel de speen vervolgens grondig af en laat het aan de lucht drogen op een schone en droge plaats. Vermijd het gebruik van een doek die pluisjes kan achterlaten. Zorg er altijd voor dat de speen volledig is afgekoeld en droog is voordat je deze aan je baby geeft.

Newborn kleding

Onze newborn kleding is duurzaam en wordt met de hand gemaakt in ons atelier in Nederland.

Bij Kidsvibes staat veiligheid altijd voorop! Alle stoffen die we gebruiken in onze producten zijn OEKO TEX gecertificeerd, wat betekent dat ze zijn getest op meer dan 100 schadelijke stoffen en gegarandeerd veilig zijn voor jouw baby. Elk onderdeel van het artikel, inclusief garen, knopen en andere accessoires, is getest op schadelijke stoffen. Met het STANDARD 100-label kan je er zeker van zijn dat het artikel onschadelijk is voor de menselijke gezondheid en veilig kan worden gebruikt voor kledingstukken van alle leeftijden, inclusief baby’s en kinderen. Met de wetenschap dat jouw kleintje wordt omringd door materialen van de hoogste kwaliteit die voldoen aan strenge veiligheids- en milieunormen, kan je onze newborn kleding dus met een gerust hart shoppen!

Alle productinformatie en wasvoorschriften vind je terug op de pagina van het desbetreffende kledingstuk. De was en strijk voorschriften kunnen per stof verschillen. Voor alle kleding geldt: Niet stomen, niet bleken en niet in de droger.

 Tot slot

Kidsvibes kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele ongelukken of schade die ontstaan bij het gebruik van onze producten. Als ouder/verzorger ben je zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van jouw kind. Gebruik is daarom altijd geheel op eigen risico.